Dogodki

Kako se držiš? Zravnaj se. Ramena nazaj, pogled naprej. Spet si ves zvit, zvita,…. Poznano? Že kot otroci smo poslušali te litanije. In veste kaj? Verjetno vse premalo.

Drža je pomembna. Pomembno vpliva na naše zdravje, lahkotnost gibanja in ja, celo čustva.

Ljudje smo ustvarjeni za pokončno držo, smo edino bitje, ki  lahko hodi vzravnano. Ampak kljub temu, da sta naše okostje in mišičje ustvarjena za pokončno gibanje, pogosto razvijemo slabe navade, vzorce, ki so globoko zakoreninjeni v  nas in predstavljajo veliko obremenitev za skelet in mišičje, kar za sabo potegne številne težave.

In kljub temu, da se občasno zavemo, da imamo slabo držo, se namenoma zravnamo, hodimo in se držimo pokončno, to traja natanko toliko časa, kot smo na to pozorni.  V trenutku, ko izgubimo osredotočenost, ko nas nekaj zmoti, je konec z lepo držo, stoje, sede ali v gibanju. 

Kar želim povedati je, da so naše navade tako globoke, živčno mišični vzorci tako zakoreninjeni, da na njih ne moreme dogotrajno vplivati zavestno. Potreben je drugačen pristop. Pristop, ki vzpostavi nove živčno mišične povezave, ki nadomestijo manj koristne in škodljive s funkcionalnimi.

Kako pa to storimo? Pridružite se mi na seriji delavnic za izboljšanje drže


Najdi svojo vertikalo

Serija delavnic za izboljšanje drže in počutja preko spleta

11. marec 2021

Vsebina programa

- 8 lekcij ozaveščanja z gibom (ATM®)

- brazplačna predstavitvena lekcija

- posnetek vsake lekcije za lastno uporabo

- 4 kratke lekcije za na hitro

- možnost vprašanj in odgovorov

- brezplačna individualna lekcija

Posamična lekcija 10 EUR

Celoten program za samo
70 EUR

Serija delavnic bo trajala 8 tednov z eno lekcijo na teden  s pričetkom  v četrtek, 11. marca 2021 ob 19:00. Za vse, ki se ob četrtkih ne bi mogli udeležiti, bo na voljo še dodaten termin z isto lekcijo, prav tako pa tudi  zvočni posnetek delavnice.

Glede na še vedno veljavne omejitve Covid-19  bodo  delavnice potekale preko spleta oziroma platforme zoom, tako da za sodelovanje potrebujete računalnik z internetno povezavo in spletno kamero, oziroma opcijsko pametni telefon s kamero.